Nahrávám...
CZ EN    

Naše články o kamenech


Vesuvián s grosulárem – novinka

 (English version here)

California jade, Californit, American jade, Vesuvianit jade, Pulga jade, Happy Camp jade, Cyprine, Egeran, Idokras, Idocras

Rádi bychom vám představili na českém trhu zcela nový, velmi exkluzivní kámen, Vesuvián s příměsí grosuláru (zeleného granátu).  Ve světě je tento typ vesuviánu znám také pod obchodními názvy California jade, Californit, American jade, Vesuvianit jade, Pulga jade, Happy Camp jade, Cyprine a Egeran.   Jinak obecně se v  USA  pro vesuvián stále používá starý název Idocras (Idokras), ve zbytku světa  pak oficiální název zní  Vesuvianite, (obdobně jako u nás).

Ukázku kalifornských  vesuviánů nejdete zde:  http://www.findinggem.com/californite.htm#.U3ZrvYF_trV.

V zahraničí je to velmi ceněný drahokam, a protože jeho množství bylo a stále je omezené, jsme rádi, že vám jej v takové kvalitě můžeme nabídnout také u nás.

Vesuvián je kámen o tvrdosti cca 6,5, což ho činí dostatečně tvrdým a odolným k použití do šperku. Má zářivou nepřehlédnutelnou zelenou barvu se smaragdovými tečkami.

Kameny, které v současnosti brousíme, pocházejí z úplně nového nálezu z Pákistánu a svou krásou  kvalitou se vyrovnají těm nejdražším kalifornským a sumaterským.

Protože to byl i pro nás materiál vcelku neznámý, nechali jsme jej pro jistotu ověřit pomocí rentgenové difrakce a mikrosondy, viz odkazy na protokoly (mikrosonda vesuvian , rentgen vesuvian).  Výsledem bylo zjištění, že se jedná o mimořádně čistý vesuvián s 10% příměsí grosuláru, který v něm tvoří právě ty krásné zelené tečky.

 California jade, Californit, American jade, Vesuvianit jade, Pulga jade, Happy Camp jade, Cyprine, Egeran, Idokras, Idocras

Ukázka Sumaterských vesuvianitů je například zde:  http://www.etsy.com/uk/shop/GemstonesSumatra?ref=l2-shop-info-name

 

Naše nabídka vesuviánů

Aktuálně máme v e-shopu www.sperkove-kameny.cz v nabídce následující vesuviany (klikni)  a v  našem druhém e-shopu na Fléru tyto vesuviany (klikni).

 

Kameny mají samozřejmě řadu kvalit:

okrajové části žíly, kde je neprůhledný zelený vesuvian s bílými vločkami,

California jade, Californit, American jade, Vesuvianit jade, Pulga jade, Happy Camp jade, Cyprine, Egeran, Idokras, Idocras

kvalitní drahokamové středové čisté kusy s tečkami i bez nich, extravagantní barva že?

vesuvianite cabochon, california jade cabochon, idockras cabochon vesuvianite cabochon, california jade cabochon, idockras cabochon

 

a mezi nimi různá přechodová stádia, která tvoří atraktivní kresby.

Všechny typy jsou krásné a mají své kouzlo.

Je to ideální kámen pro milovníky zelených kamenů!