Nahrávám...
CZ EN    

Mahagonový obsidián, č.9

  • E-shop / Kabošony, mugle (drahé kameny, šperkové kameny)

Krásný, moc pěkně vybarvený mahagonový obsidián, kaštanově hnědý s černými skvrnkami původem z Mexika, kabošon;  originální ruční brus, broušeno u nás (nehodí se moc pro vrtání, štípe se, pokud jej chcete vrtat, počítejte s oštípanou dírkou)



Mahagonový obsidián je klasické sopečné vyvřelé sklo. Každá z utuhlých vrstev má mírně jiné složení a vlivem změny teplot a mísením roztavených příměsí při tuhnutí vznikají krásné skvrnky.  



Obsidiány jsou odpradávna a právem považovány za mystické kameny, z černého obsidiánu byly a jsou dodnes vyráběny například rituální nože. Jeden z důvodů jejich oblíbenosti mezi šamany je i jejich sopečný původ. Jejich energie je silná, ochranná a také docela těžká. Platinový obsidián je díky pruhovanosti odlehčenější a má v sobě jakousi systematičnost. Hodí se tedy všem chaotikům. Žádný vílí kámen to sice  není, ale pokud máte v okolí osobu, která vás připravuje o energii, nosit obsidián je velmi účinné, a tento je navíc i příjemně zvladatelný a hnědý má v sobě i potenciál diplomacie. 



Zpět
Dostupnost: skladem
Množství: 1 ks
Cena: 159,-Kč